Szolgáltatások

Könyvvizsgálat - jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálat

A könyvvizsgálat célja annak megállapítása, hogy a vállalkozó által az üzleti évről készített éves beszámoló a Számviteli törvény előírásai szerint készült, és ennek megfelelően megbízható és valós képet ad a vállalkozó vagyoni és pénzügyi helyzetéről, a működés eredményéről.

Kötelező a könyvvizsgálat minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozónál, kivéve ha az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó éves (éves szintre átszámított) nettó árbevétele nem haladta meg a 300 millió forintot, és az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt.

A könyvvizsgálat alapvetően egy bizalmi feladat, aminek alapfeltétele a tulajdonos és a könyvvizsgáló megfelelő együttműködése. A könyvvizsgáló klasszikus értelemben a tulajdonosok megbízásából a vezetést ellenőrzi, ma Magyarországon sokkal jellemzőbb eset, hogy a tulajdonos és a vezető azonos személy, ebben az esetben a könyvvizsgáló feladata kiegészül a könyvelő munkájának ellenőrzésével is.

Amennyiben tulajdonosként igényli jogszabályi kötelezettség miatt, vagy anélkül is könyvvizsgáló közreműködését, kérem keressen bizalommal!
 

Átvilágítás - (rész és célvizsgálatok) due diligence

Az átvilágítás célja, hogy egy külső szakértő képet alkosson a vállalkozás működéséről és az alkotott kép segítsen a vezetésnek megtalálni a megfelelő irányt.

Az átvilágítás készülhet általános üzleti célból és irányulhat kiemelt területekre. Ilyen kiemelt terület lehet az adózás, az adókötelezettségek ellenőrzése, vagy a saját termelésű készletekkel kapcsolatos elszámolások vizsgálata, de akár a személyi jellegű ráfordítások optimalizálása is.

Amennyiben vezetőként, tulajdonosként érdekli, hogy hogyan látja egy külső szakember a vállalkozása működését és milyen lehetőségeket vél benne felfedezni, keressen bizalommal!
 

Számviteli tanácsadás

Számviteli tanácsadás keretében vállalom a számviteli belső szabályzatok készítését, testreszabását, aktualizálását.

A mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót készítő vállalkozások kivételével minden vállalkozás kötelezett Számviteli politika készítésére, mely keretében el kell készítenie az Értékelési-, Leltározási-, Selejtezési-, Pénzkezelési szabályzatokat. Önköltségszámítási szabályzatot is kell készítenie az éves beszámolót készítő vállalkozásoknak. A szabályzatok hiányának szankciója hiányzó szabályzatokként ART alapján 500.000 Ft lehet.

Amennyiben ügyvezetőként, gazdasági vezetőként úgy ítéli meg, hogy a szabályzatok elkészítésében, aktualizálásában segítségére lehetek, keressen bizalommal!
 

Adótanácsadás

Ma már az adótanácsadás és az adóoptimalizálás két együttjáró fogalom, nem véletlenül. A legtöbb esetben a vállalkozni szándékozók, tevékenységet kezdők és folytatók a mai bonyolult és kusza adórendszer felszínének ismeretében is nagyon ajánlatos, hogy kikérjék adótanácsadó véleményét egy adott tevékenység, ügylet kapcsán. Jó esetben a választott könyvelő megfelelő szaktudással és ismerettel rendelkezik a felmerülő kérdések megválaszolásában, ha azonban kétségei merülnek fel, vagy nincs még könyvelője, keressen bizalommal!
 

Hogyan tudunk együttműködni?

  • Több mint 10 éves tapasztalattal tudom segíteni vállalkozása működtetését a jogszabályi keretek között, de mégis kihasználva a lehetőségeket.
  • Az oktatás során szerzett tapasztalataimat jó hatékonysággal hasznosítom üzleti kapcsolataimban – a meg-nem-értés kizárt!
  • Az Adónavigátor magazin rendszeres szerzőjeként igyekszem megválaszolni a gyakorlatban felmerülő számviteli kérdéseket.
  • A könyvvizsgálatot az előre egyeztetett, záráshoz igazított audit ütemterv szerint végzem.
  • Szakmai tudásomat mindenkor naprakészen tartom és megosztom ügyfeleimmel.
  • Rugalmas időbeosztással igyekszem igazodni az ügyfelek igényeihez.
  • Gond nélkül kommunikálok írásban és élőszóban angol nyelven.